מגיעים לפאנל אנשים על ידי הפניות אורגניות וממומנות במנועי חיפוש (בעיקר גוגל). בנוסף מספר אתרים מפנים גולשים לפאנל ולבסוף המשתתפים עצמם מפנים אנשים אחרים ומקבלים עבור זה תגמול במסגרת תוכנית השותפים של האתר (Afilliates).
אנחנו אכן משלמים תמורת ההשתתפות לפאנליסטים והתגמול נקבע תוך דיאלוג עם החוקרים המזמינים את המחקר. ברוב המקרים אנחנו משתדלים וממליצים לשמור על כלל אצבע של כ- 10 אג' לשאלה. בכל מקרה אנחנו לא מוציאים סקרים בהם הגמול הוא פחות משקל עבור ההשתתפות.
הנרשמים מוסרים מידע מזהה בזמן הרישום הכולל כתובת דואר רגילה וכתובת מייל, מספר טלפון ומספר תעודת זהות. אין בכך חסימה מוחלטת אבל הרישום הכפול הוא קשה ובוודאי גם רישום משולש. בכל מקרה הגמול הוא כזה שהטרחה בזיוף של משתמשים לא קיימים היא פשוט גדולה מדי
הרישום, שבו מוסרים את הפרטים המזהים, נעשה תוך שימוש בפרוטוקול תקשורת מאובטח (SSL). הנתונים עצמם נשמרים באופן מוצפן במסד הנתונים. הכניסה של הפאנליסטים היא ע''י שימוש בשם משתמש והסיסמא. שחזור הסיסמאות מחייב מענה נכון על שאלת אימות. לבסוף - הנתונים הנמסרים ללקוח לעולם לא כוללים נתונים מזהים.
בכל סקר יש בדיקה אוטומטית הנערכת המסמנת כ- 20% מהמשתתפים ''בחשד'' להשתתפות לא תקינה. אם משתתף כלשהו מסומן שוב ושוב... הוא יפסיק לקבל הזמנות להשתתף. השיטה טובה עבור משתתפים שיש לנו את ''היסטורית ההשתתפות'' שלהם אבל היא לא מכסה נרשמים חדשים. לכן אנו ממליצים על שאלות לבדיקת הקריאה כאשר העניין רלוונטי.
הדגימה היא בשיטה של דגימת שכבות, תוך הסתמכות על נתונים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (כרגע טבלה 2.3 בשנתון 72). אנחנו מכינים מכסות על פי קבוצות מין וגיל. למשל, אם הלקוח מזמין מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית בגילאי 18-65 - אנחנו מבטיחים שכ- 6.04% מכלל המדגם יהיה מורכב מגברים בני 20-24 (זה גודל תת-הקבוצה הנ''ל באוכלוסייה).